ElielViestintä http://elielviestinta.fi Sosiaalinen viestintätoimisto Tue, 11 Dec 2018 10:09:17 +0000 fi hourly 1 Asiakaspalvelua sosiaalisessa mediassa http://elielviestinta.fi/asiakaspalvelua-sosiaalisessa-mediassa/ Wed, 27 Aug 2014 11:32:00 +0000 http://markkinointipaallikko.com/?p=762 Teknologian kehittymisen ja erilaisten sosiaalisten medioiden myötä myös monet yrityksen toimintatavat ovat muuttuneet radikaalisti. Markkinointi ja mainonta on siirtynyt yhä enemmän verkkoon ja tuotteita myös ostetaan yhä enemmän verkosta. Yksi asia, mihin modernin yrityksen tulisi myös kiinnittää huomiota, on asiakaspalvelu sosiaalisessa mediassa. Kun nettikauppojen ja muun digitaalisen kehityksen myötä asiakkaat siityvät yhä enemmän verkkoon, muuttuu […]

The post Asiakaspalvelua sosiaalisessa mediassa appeared first on ElielViestintä.

]]>
Teknologian kehittymisen ja erilaisten sosiaalisten medioiden myötä myös monet yrityksen toimintatavat ovat muuttuneet radikaalisti. Markkinointi ja mainonta on siirtynyt yhä enemmän verkkoon ja tuotteita myös ostetaan yhä enemmän verkosta. Yksi asia, mihin modernin yrityksen tulisi myös kiinnittää huomiota, on asiakaspalvelu sosiaalisessa mediassa. Kun nettikauppojen ja muun digitaalisen kehityksen myötä asiakkaat siityvät yhä enemmän verkkoon, muuttuu asiakaspalvelun luonnekin radikaalisti. Enää asiakkaita ei tavata niin paljon kasvotusten.

Sosiaalinen media tulisikin nähdä yhtenä asiakaspalvelun pääkanavista, vaikka toiminta ei kokonaan digitaalista olisikaan. Millaista sosiaalisen median asiakaspalvelun sitten tulisi olla? Periaatteessa minkään ei tarvitse muuttua perinteiseen asiakaspalveluun nähden. Palvelun tulee edelleen olla nopeaa, asianmukaista ja ystävällistä. Asiakasta vain autetaan sen kanavan kautta, millä hän itse tahtoo ottaa yhteyttä.

Sosiaalisen median asiakaspalvelussa tulee kuitenkin ottaa huomioon yksi asia. Usein asiakaspalvelu on avointa ja sen näkee joskus jopa kaikki kyseisen yrityksen asiakkaat. Esimerkkinä tällaisesta on vaikkapa asiakkaan jättämä viesti yrityksen Facebook-seinälle. Hyvin hoidettu asiakaspalvelu huomataan ja viestin jättänyt asiakas saa vastauksen kysymyksilleen. Toki sosiaalisessa mediassa on olemassa myös niin sanottua kahdenkeskistä asiakaspalvelua, kuten yrityksen nettisivuille avautuvat chatit, joissa asiakaspalvelija kysyy, tarvitseeko sivustolla vieraileva apua. Omakohtainen kokemus esimerkiksi puhelinoperaattorin Facebook-chatista on ollut pelkästään positiivinen, olen saanut vastaukset ongelmiini nopeasti ja ilman asiakaspalvelunumeroihin jonottamista.

Sosiaalisen median asiakaspalvelu voi myös vähentää perinteiseen asiakaspalveluun tarvittavia resursseja, kun esimerkiksi puhelimeen ei tarvitse vastata niin useasti. Asiakas voi myös löytää vastauksen ongelmiinsa jo aiemmin kysytyistä kysymyksistä, jos ne ovat avoimesti esillä yrityksen nettisivuilla tai Facebookissa.

Toki sosiaalisen median asiakaspalvelu vaatii resursseja ja ennen kaikkea aikaa, mutta se voi myös tuoda lisää tyytyväisiä asiakkaita yrityksellesi.

The post Asiakaspalvelua sosiaalisessa mediassa appeared first on ElielViestintä.

]]>
Tuloksellinen ja turvallinen kumppanuusmainonta http://elielviestinta.fi/tuloksellinen-ja-turvallinen-kumppanuusmainonta/ Fri, 22 Aug 2014 10:42:36 +0000 http://markkinointipaallikko.com/?p=760 Olemme jo käyneet kattavasti läpi internetmarkkinoinnin eri muotoja aina hakusanamainonnasta yritysblogiin ja erilaisiin sosiaalisen median muotoihin. Tällä kertaa käsittelemme vielä yhtä internetmarkkinoinnin muotoa, kumppanuusmainontaa. Kumppanuusmainonnasta käytetään myös termejä affiliate-mainonta tai tulospohjainen mainonta ja se on hyvin kustannustehokas digitaalisen markkinoinnin muoto. Kumppanuusmainonnalla tarkoitetaan sen nimen mukaisesti mainontaa, jossa osapuolia on kolme. Osapuolina ovat yritys joka haluaa […]

The post Tuloksellinen ja turvallinen kumppanuusmainonta appeared first on ElielViestintä.

]]>
Olemme jo käyneet kattavasti läpi internetmarkkinoinnin eri muotoja aina hakusanamainonnasta yritysblogiin ja erilaisiin sosiaalisen median muotoihin. Tällä kertaa käsittelemme vielä yhtä internetmarkkinoinnin muotoa, kumppanuusmainontaa.

Kumppanuusmainonnasta käytetään myös termejä affiliate-mainonta tai tulospohjainen mainonta ja se on hyvin kustannustehokas digitaalisen markkinoinnin muoto. Kumppanuusmainonnalla tarkoitetaan sen nimen mukaisesti mainontaa, jossa osapuolia on kolme. Osapuolina ovat yritys joka haluaa mainosta tuotteilleen tai palveluilleen, kumppani joka haluaa mainostaa näitä sekä kumppanuusverkosto, joka toimii kaiken mahdollistavana tahona. Tällaisia kumppanuusverkostoja, jotka kokoaa sekä mainostajat että julkaisijat yhteen, on Suomessa muun muassa Tradedoubler, Tradetracker, Zanox ja EuroAds.

Kumppanuusmainonnan suosio perustuu sen kustannustehokkuuteen, tuloksellisuuteen ja kohdennettavuuteen. Kun esimerkiksi bannerimainonnassa yritys maksaa mainoskumppanille näyttöjen tai klikkien mukaan koko kampanjan ajan, kumppanuusmainonnassa yritys maksaa korvauksen vain lopullisten tulosten perusteella. Mainonnan hinta määräytyy siis vain tulosten mukaan ja se mistä maksetaan ja kuinka paljon, sovitaan jo kumppanuussuhdetta solmittaessa. Yleisimmin maksetaan klikeistä, liideistä tai myynneistä.

Otetaan esimerkiksi yritys joka valmistaa tuotetta X. Yritys liittyy mukaan johonkin tunnettuun kumppanuusverkostoon, jonka kautta löytyy yritykselle sopiva mainoskumppani. Kumppanilla on suosittu ja hyvin kohdennettu nettisivu, jonne hän laittaa affiliate-linkin yrityksen nettisivuille. Asiakas ohjautuu yrityksen sivuille linkin kautta ja toteuttaa kumppanuusmainonnalle asetetun tavoitteen, eli tekee esimerkiksi oston yrityksen nettikaupasta. Tällöin yritys maksaa kumppanille ennalta sovitun määrän komissiota.

Kumppanuusmainnonnassa et siis maksa turhasta ja oikeanlaisten kumppaneiden kanssa tulosta syntyy varmasti!

The post Tuloksellinen ja turvallinen kumppanuusmainonta appeared first on ElielViestintä.

]]>
Tehokasta hakusanamainontaa http://elielviestinta.fi/tehokasta-hakusanamainontaa/ Wed, 13 Aug 2014 11:44:02 +0000 http://markkinointipaallikko.com/?p=752 Hakusanamainonta perustuu verkon hakukoneiden, kuten Googlen ja Bingin, hakutulosten yhteydessä näytettäviin mainoksiin. Hakusanamainonta on oikein toteutettuna yksi tehokkaimmista internet-mainonnan muodoista. Tehokkuus perustuu siihen, että mainokset kohdistetaan hakukoneiden käyttäjille avainsanojen mukaan, mainonta on siis hyvin kohdennettua. Hakusanamainonta tavoittaa asiakkaan juuri silloin, kun hän on jo muutenkin valmiina ostamaan. Yksi suosituimmista hakusanamainospalveluista Suomessa on Googlen Google AdWords. […]

The post Tehokasta hakusanamainontaa appeared first on ElielViestintä.

]]>
Hakusanamainonta perustuu verkon hakukoneiden, kuten Googlen ja Bingin, hakutulosten yhteydessä näytettäviin mainoksiin. Hakusanamainonta on oikein toteutettuna yksi tehokkaimmista internet-mainonnan muodoista. Tehokkuus perustuu siihen, että mainokset kohdistetaan hakukoneiden käyttäjille avainsanojen mukaan, mainonta on siis hyvin kohdennettua. Hakusanamainonta tavoittaa asiakkaan juuri silloin, kun hän on jo muutenkin valmiina ostamaan.

Yksi suosituimmista hakusanamainospalveluista Suomessa on Googlen Google AdWords. Google AdWords tuo yrityksesi mainostekstin näkyviin hakutulosten sekaan silloin, kun asiakas etsii tietoa samoista tuotteista tai palveluista, joita yrityksesi tarjoaa. Hakukoneiden käyttäjät siis löytävät oikein kohdennettujen avainsanojen avulla yrityksesi nettisivuille.

Oikeiden avainsanojen määritteleminen onkin tärkeä osa hakusanamainontaa. Mainontaa voidaan kohdentaa myös maan, paikkakunnan tai ajan mukaan. Esimerkiksi paikallisesti toimivan pienyrityksen ei kannata mainostaa maanlaajuisesti.

Hakusanamainonnan kannattavuutta voidaan myös seurata erittäin tehokkaasti. Ammattilainen osaa web-analytiikan avulla kertoa hyvinkin tarkasti, toimiiko mainoksille valitut avainsanat ja mitä kannattaisi ehkä muuttaa parempien tulosten saavuttamiseksi. Hakusanamainonnan tarkka suunnittelu ja kohdentaminen kannattaakin aina, sillä se alentaa mediakustannuksia, parantaa mainosten näkyvyyttä ja lisää myyntiä.

Hakusanamainonnan puolesta puhuu myös sen edullisuus. Hakusanamainonnan aloittaminen onnistuu pienelläkin budjetilla ja siinä maksetaan vain mainosklikeistä, ei pelkästä näkyvyydestä. Mainosklikkien hintaan vaikuttaa myös mainoksen laatu, sillä Google AdWords laskee jokaiselle mainokselle laatupisteitä, kun niiden avainsanat vastaavat käyttäjien hakusanoja. Laadukkaat ja oikein kohdennetut mainokset siis tulevat yritykselle halvemmiksi, minkä vuoksi kannattaakin tarvittaessa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Hakusanamainonta on siis tehokasta, helposti kohdennettavaa, mitattavaa ja kustannustehokasta!

 

The post Tehokasta hakusanamainontaa appeared first on ElielViestintä.

]]>
Laadukkaiden verkkosivujen merkitys http://elielviestinta.fi/laadukkaiden-verkkosivujen-merkitys/ Wed, 06 Aug 2014 09:04:07 +0000 http://markkinointipaallikko.com/?p=749 Minkälaiset yrityksen verkkosivujen tulisi olla? Millaiset ovat laadukkaat verkkosivut? Yhdellä sanalla sanottuna yrityksen verkkosivujen tarkoitus on myydä. Niiden on tuettava yrityksen myyntiä konkreettisesti. Keräsimme lyhyitä esimerkkejä siitä, millaiset ovat hyvät verkkosivut ja mitä niiltä pitäisi ainakin löytyä. Ensinnäkin yrityksen verkkosivujen tulee olla käyttäjäystävälliset. Kun asiakas etsii netistä tietoa tarvitsemastaan tuotteesta tai palvelusta, hän vertaa usein […]

The post Laadukkaiden verkkosivujen merkitys appeared first on ElielViestintä.

]]>
Minkälaiset yrityksen verkkosivujen tulisi olla? Millaiset ovat laadukkaat verkkosivut?

Yhdellä sanalla sanottuna yrityksen verkkosivujen tarkoitus on myydä. Niiden on tuettava yrityksen myyntiä konkreettisesti. Keräsimme lyhyitä esimerkkejä siitä, millaiset ovat hyvät verkkosivut ja mitä niiltä pitäisi ainakin löytyä.

Ensinnäkin yrityksen verkkosivujen tulee olla käyttäjäystävälliset. Kun asiakas etsii netistä tietoa tarvitsemastaan tuotteesta tai palvelusta, hän vertaa usein eri yritysten tarjontaa keskenään. Jos jonkun yrityksen nettisivut ovat vaikeaselkoiset, asiakas siirtyy mitä todennäköisimmin kilpailevan yrityksen sivuille. Panosta sivujen ulkoasuun, aivan kuin panostaisit vaikkapa liiketilasi ulkoasuun. Sivujen graafisen ulkoasun kannattaa noudatella yrityksen teemaa ja brändiä. Tyylikkään ilmeen lisäksi tärkeää on myös sivujen helppo navigoitavuus, asikkaan tulee löytää tarvitsemansa tieto helposti ja nopeasti. Varsinkin yhteystietojen tulee olla selkeästi saatavilla. Mikäli tarjoat sivuillasi asiakkaille verkkokaupan, ostaminen tulee olla tehty mahdollisimman helpoksi. Muista sivuja suunnitellessa myös kasvava älypuhelinten ja tablettien käyttö, niitä varten on hyvä tehdä erillinen, kevyempi sivusto.

Toisekseen tärkeää on sivujen hakukoneystävällisyys. Jotta asiakkaat löytävät sivuillesi helposti hakukoneilla, sivujen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon hakukoneoptimointi. Vastaako sivujen otsikot ja kuvaukset tuotteita tai palveluita joita myyt? Mieti millä hakusanoilla yrityksesi tuotteita tai palveluita haetaan ja panosta siihen, että näitä sanoja löytyy myös verkkosivuiltasi. Myös sivujen ulkoasu vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen. Kun sivustosi on laadukas ja se kerää kävijöitä, myös välitön poistumisprosentti on pieni. Tällöin hakukoneet antavat sivustollesi enemmän arvoa ja näkyvyyttä.

Hyvänä muistisääntönä sivuja suunnitellessa voisi toimia 5W-malli; who, when, where, what, why. Vastaako sivusi näihin kaikkiin kysymyksiin? Mikä yritys on kyseessä, mitä tuotteita tai palveluita se tarjoaa, mistä kyseisiä asioita voi ostaa ja miksi asiakkaan kannattaa ostaa juuri kyseiseltä yritykseltä. Myös aiemmat referenssit menestyksestä voi vakuuttaa vielä harkitsevan asiakkaan.

The post Laadukkaiden verkkosivujen merkitys appeared first on ElielViestintä.

]]>
Yritysblogi – näkyvyyttä ja vuorovaikutusta http://elielviestinta.fi/yritysblogi-nakyvyytta-ja-vuorovaikutusta/ Wed, 30 Jul 2014 08:05:08 +0000 http://markkinointipaallikko.com/?p=747 Viime viikolla kirjoitimme suosituista blogeista markkinointikanavina. Niin kuin jo totesimme, blogit ovat oiva keino tuoda yrityksen tuotteita tai palveluita suuren yleisön tietoon. Blogien yksi suurimmista valttikorteista on hyvä hakukonenäkyvyys, mikä johdatteleekin meidät seuraavaan aiheeseen. Mikäli yritys haluaa saada Googlesta hakutuloksia ja klikkauksia, on blogi tähän usein parempi kanava kuin yrityksen tavallinen verkkosivu. Monesti yritysblogit perustetaankin […]

The post Yritysblogi – näkyvyyttä ja vuorovaikutusta appeared first on ElielViestintä.

]]>
Viime viikolla kirjoitimme suosituista blogeista markkinointikanavina. Niin kuin jo totesimme, blogit ovat oiva keino tuoda yrityksen tuotteita tai palveluita suuren yleisön tietoon. Blogien yksi suurimmista valttikorteista on hyvä hakukonenäkyvyys, mikä johdatteleekin meidät seuraavaan aiheeseen.

Mikäli yritys haluaa saada Googlesta hakutuloksia ja klikkauksia, on blogi tähän usein parempi kanava kuin yrityksen tavallinen verkkosivu. Monesti yritysblogit perustetaankin nettinäkyvyyden maksimoimiseksi. Yritysblogit siis lähtevät tarpeesta kasvattaa yrityksen näkyvyyttä, sekä sitä kautta liikevaihtoa. Blogin aihepiirit liittyvät luonnollisesti yrityksen toimialaan.

Blogin kirjoittaminen vaatii tietysti yrittäjältä hieman aikaa ja vaivaa, mutta on monesti kaiken sen arvoista. Blogi tuo yritykselle lisää näkyvyyttä, kun asiakkaat etsivät hakukoneilla tietoa tuotteista ja palveluista, joita he kulloinkin kaipaavat. Monesti asiakkaat myös etsivät apua ongelmiinsa ja näihin voitkin helposti vastata blogin avulla. Sisustussuunnitteluyritys voi tarjota blogissaan vinkkejä sisustuspulmiin tai kertoa kauden trendeistä, kahvilan pitäjä voi jakaa blogin kautta hyviä reseptejä ja matkatoimisto kertoa houkuttelevin sanakääntein ihanista matkoista, joita järjestää asiakkailleen.

Suomessa yritysblogien suosio ei ole niin suurta kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa tai Iso-Britanniassa, mutta kyllä Suomessakin osataan. Muun muassa Finnair ja Tapiola ovat onnistuneesti hyödyntäneet blogeja viestinnässään.

Finnairin mukaan blogi on kanava, jonka avulla he käyvät vuorovaikutusta asiakkaiden, suuren yleisön ja sidosryhmien välillä. Yritysblogi on Finnairille avoin ja moderni kanava, jonka avulla avataan toiminnan kannalta olennaisia kysymyksiä. Aiheet vaihtelevat aina lentoliikenteestä hyödyllisiin matkavinkkeihin. Blogia on tarpeen tullen käytetty myös kriisiviestinnässä.

Tapiolan yritysblogissa taas asiantuntijat kirjoittavat taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Blogin tarkoituksena on tarjota lukijoille kanava keskusteluun ja se toimii myös yrityksen imagon rakentajana.

Niin kuin on jo todettu, hakukoneet tykkäävät blogeista, mikset siis sinäkin perustaisi yrityksellesi omaa blogia?

The post Yritysblogi – näkyvyyttä ja vuorovaikutusta appeared first on ElielViestintä.

]]>
Blogimarkkinointi http://elielviestinta.fi/blogimarkkinointi/ Wed, 23 Jul 2014 07:36:35 +0000 http://markkinointipaallikko.com/?p=744 Suomeen on viime vuosien aikana syntynyt eräs merkittävä uusi ilmiö, blogit ja bloggaaminen. Blogeja kirjoittavat eri ikäiset ja erilaiset ihmiset ja niiden aihe-alueet vaihtelevat laidasta laitaan, aina muodista ruuanlaittoon ja sisustamisesta koiraharrastuksiin. Samalla kun blogien määrä on räjähdysmäisesti kasvanut, on bloggaaminen myös ammattimaistunut, useat blogien kirjoittajat, bloggaajat, ansaitsevat blogeillansa rahaa. Blogit ja niiden suosio on erittäin […]

The post Blogimarkkinointi appeared first on ElielViestintä.

]]>
Suomeen on viime vuosien aikana syntynyt eräs merkittävä uusi ilmiö, blogit ja bloggaaminen. Blogeja kirjoittavat eri ikäiset ja erilaiset ihmiset ja niiden aihe-alueet vaihtelevat laidasta laitaan, aina muodista ruuanlaittoon ja sisustamisesta koiraharrastuksiin. Samalla kun blogien määrä on räjähdysmäisesti kasvanut, on bloggaaminen myös ammattimaistunut, useat blogien kirjoittajat, bloggaajat, ansaitsevat blogeillansa rahaa.

Blogit ja niiden suosio on erittäin mielenkiintoinen ilmiö, eikä vähiten markkinoijan näkökulmasta. Suosituimmilla blogeilla voi olla saman verran lukijoita kuin aikakauslehdillä ja bloggareista on tullut yleisiä esikuvia ja brändilähettiläitä. Lukijoiden on helppo samaistua bloggaajiin, sillä heidät nähdään lähes kaverillisessa asemassa ja heidän suositteluihinsa luotetaan. Tähän yksityiskohtaan markkinoijat ovatkin juuri tarttuneet.

Niin kuin jo aiemmista blogiteksteistä on tullut ilmi, kuluttajan on helpompi luottaa kaverin suositteluun kuin maksettuun mainokseen. Siksi bloggaajien positiiviset kirjoitukset saattavatkin tuoda tuotteelle tai palvelulle rutkasti lisäarvoa ja tämän myötä lisää myyntiä aikaiseksi.

Miksi sinunkin sitten kannattaisi mainostaa tuotteitasi tai palveluitasi bloggaajien kautta? Ensinnäkin bloggaajien käyttö markkinoinnissa on usein edullisempaa kuin esimerkiksi saman verran huomiota saava printtimainos. Toiseksi bloggaajat luovat usein ainutlaatuista ja persoonallista sisältöä, jollaisen luomiseen yrityksellä saattaisi mennä todella kauan aikaa. Bloggaajilla on usein myös hyvin vakiintunut kuulijakunta, joten markkinointi on jo valmiiksi hyvin kohdennettua juuri tietynlaiselle yleisölle. Näiden lisäksi blogien hakukonenäkyvyys on yleensä suurempi kuin muiden sivustojen, sillä hyvä tekstisisältö on tärkeä kriteeri hakukoneoptimoinnissa.

Keinoja mainostaa oman yrityksen tuotteita tai palveluita blogien kautta on useita. Yritys voi esimerkiksi lahjoittaa bloggaajalle tuotteitaan tai palveluitaan ilmaiseksi ja toivoa, että bloggaaja kirjoittaa saamastaan tuotteesta positiiviseen sävyyn. Bloggaajan kanssa voidaan myös sopia tietynlaisesta tekstisisällöstä, mutta tämä maksaa usein enemmän kuin ilmaisen tuotteen verran, varsinkin jos kyseessä on suosittu blogi. Kun lähtee ehdottamaan bloggaajille yhteistyötä, kannattaa olla perillä kyseisen blogin tyylistä ja kohderyhmästä, sekä pysyä mahdollisimman läpinäkyvänä yhteistyön suhteen. Sekä bloggaajat että lukijat omaavat nykyään varsin hyvän medialukutaidon ja esimerkiksi piilomainontaan blogeissa puututaan aiempaa enemmän.

Ei ole enää ihan harvinaista, että suositun bloggaajan suosittelema ruoka-aine myydään kaupan hyllyiltä loppuun tai tietyn kampaamon ajanvaraus ruuhkautuu, sillä joku bloggaaja kehuu uutta kyseisestä kampaamosta saamaansa lookia. Blogimainonta on oikein toteutettuna hyvin tehokasta ja tuottavaa.

The post Blogimarkkinointi appeared first on ElielViestintä.

]]>
Sosiaalisen median monitorointi http://elielviestinta.fi/sosiaalisen-median-monitorointi/ Wed, 16 Jul 2014 11:50:07 +0000 http://markkinointipaallikko.com/?p=737 Verkossa ja etenkin sosiaalisessa mediassa keskustelu käy kuumana, vuorokaudenajasta ja puheenaiheesta riippumatta. Sosiaalisen median kautta tieto leviää nopeasti ja se on myös helposti saatavilla. Yhteiskunnallisten asioiden lisäksi palstatilaa saavat myös yritykset ja niiden tuotteet sekä palvelut. Oletko sinä perillä siitä, mitä ja millaiseen sävyyn yrityksestäsi tai tuotteistasi puhutaan verkossa? Tutkimusten mukaan kavereiden tai tuttujen mielipiteet […]

The post Sosiaalisen median monitorointi appeared first on ElielViestintä.

]]>
Verkossa ja etenkin sosiaalisessa mediassa keskustelu käy kuumana, vuorokaudenajasta ja puheenaiheesta riippumatta. Sosiaalisen median kautta tieto leviää nopeasti ja se on myös helposti saatavilla. Yhteiskunnallisten asioiden lisäksi palstatilaa saavat myös yritykset ja niiden tuotteet sekä palvelut. Oletko sinä perillä siitä, mitä ja millaiseen sävyyn yrityksestäsi tai tuotteistasi puhutaan verkossa?

Tutkimusten mukaan kavereiden tai tuttujen mielipiteet ovat huomattavasti luotettavampia kuin yritysten tuottamat markkinointiviestit (noin 78% kuluttajista luottaa kaverin suositteluun, kun taas maksettuun mainokseen luottaa vain noin 14%). Nykyään kun tietoa on tarjolla runsaasti, ostoaikeissa olevan kuluttajan onkin hyvin helppoa tarkistaa netistä, mitä tuotteesta tai palvelusta, johon hän on laittamassa rahaa, puhutaan. Mitä muut ovat siitä tykänneet ja miten sitä voi verrata muihin vastaaviin tarjolla oleviin tuotteisiin tai palveluihin. Jos kuvitellaan vaikkapa tilanne, jossa kävijämäärältään suuressa blogissa kirjoitetaan tuotearvio yrityksesi tuotteesta ja artikkelissa kehutaan tuotetta, monet ihmiset saattavat artikkelin innoittamana hankkia kyseisen tuotteen. ”Tuttu” bloggaaja on mielipidevaikuttaja ja voi kirjoituksillaan vaikuttaa tuhansien muiden ihmisten ostopäätökseen. Mikäli tällainen mielipidevaikuttaja olisi sen sijaan kirjoittanut tuotteestasi negatiiviseen sävyyn, ei peli ole edelleenkään menetetty, mikäli pystyt monitoroinnin ansiosta toimimaan ajoissa ja kääntämään kirjoituksen eduksesi.

Miten sosiaalisessa mediassa käytyä keskustelua voi sitten seurata? Facebookin, Twitterin, keskustelupalstojen ja blogien seuraamiseen voi mennä todella paljon aikaa. Sosiaalisen median seurantaan on kuitenkin onneksi kehitetty monia erilaisia työkaluja helpottamaan yrittäjän arkea. Muun muassa Google Alerts ja Social Mention ovat ilmaisia mediaseurantatyökaluja, joiden avulla pysyy perillä siitä, mitä omasta yrityksestä puhutaan. Apua kannattaa myös pyytää ammattilaiselta, joka ymmärtää viestinnän luonnetta. Ammattilainen tietää, miten seurannassa pääsee alkuun, miten ”kriisitilanteet” vältetään ja miten keskusteluihin tulee reagoida.

Sosiaalisen median monitorointi on tärkeää, sillä sen avulla voit estää pysyvien brändi-imagovaurioiden syntymisen, suunnitella viestintää oikeaan suuntaan ja ymmärtää kuluttajien mielipiteiden taustoja. Ennen kaikkea sosiaalisen median monitorointi auttaa hallitsemaan yrityksesi sosiaalisen median presenssiä.

The post Sosiaalisen median monitorointi appeared first on ElielViestintä.

]]>
Instagram ja Pinterest – tarinankerrontaa kuvien avulla http://elielviestinta.fi/instagram-ja-pinterest-tarinankerrontaa-kuvien-avulla/ Mon, 07 Jul 2014 15:29:21 +0000 http://markkinointipaallikko.com/?p=730 Kun aiemmissa blogiteksteissä käsitellyt Facebook ja Twitter keskittyvät kirjoitettuun tekstiin, Instagram ja Pinterest ovat puolestaan visuaalisia sosiaalisen median muotoja. Sanonta kuuluu, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja nämä visuaaliset markkinointikanavat ovat viimeistään todistaneet sanonnan paikkansapitävyyden. Instagram on ilmainen kuvanjakopalvelu, jossa käyttäjät voivat kuvien jakamisen lisäksi tykätä kuvista ja kommentoida niitä. Instagram on […]

The post Instagram ja Pinterest – tarinankerrontaa kuvien avulla appeared first on ElielViestintä.

]]>
Kun aiemmissa blogiteksteissä käsitellyt Facebook ja Twitter keskittyvät kirjoitettuun tekstiin, Instagram ja Pinterest ovat puolestaan visuaalisia sosiaalisen median muotoja. Sanonta kuuluu, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja nämä visuaaliset markkinointikanavat ovat viimeistään todistaneet sanonnan paikkansapitävyyden.

Instagram on ilmainen kuvanjakopalvelu, jossa käyttäjät voivat kuvien jakamisen lisäksi tykätä kuvista ja kommentoida niitä. Instagram on ollut tähän mennessä nopeiten kasvanut sosiaalisen median kanava ja se on erityisesti nuorten käyttäjien suosiossa. Instagramin ehdoton valtti on visuaalisuus ja sen suosio perustuu tarinankerrontaan sekä mielikuvien luomiseen.

Monien suosittujen Instagram-tilien (sekä yksityisihmisten että brändien) kuvallinen kerronta perustuu mielenkiintoiseen sisältöön, kauniisiin, hauskoihin tai yllätyksellisiin kuviin. Instagramissa julkkikset jakavat mehukkaita paloja yksityiselämästään ja yritykset taas jännittäviä behind the scenes-otoksia. Tärkeintä on antaa seuraajille jotain tykättävää. Onnistuneen kuvavirran avulla herätät käyttäjien mielenkiinnon paitsi kuviasi, lopulta myös tuotettasi kohtaan.

Instagramin lisäksi myös Pinterest, eli virtuaalinen leikekirja, nojaa vahvasti kuvallisuuteen. Pinterestin perusajatuksena on kerätä eli pinnata käyttäjän luomille ”ilmoitustauluille” erilaisia inspiroivia kuvia yleensä aihepiireittäin järjesteltynä (esimeriksi harrastukset, juhlien suunnittelu, ruuanlaitto). Pinterest onkin loistava tapa tuoda omaa tuotettasi kohderyhmäsi tietoisuuteen. Monet käyttäjät myös lataavat palveluun itse ottamiaan kuvia, jolloin brändisi saa ilmaista mainosta. Esimerkiksi Iittala on pinnannut omaan profiiliinsa muiden käyttäjien ottamia taidokkaita valokuvia ja näin ollen myös Iittalan fanit ovat rakentamassa yrityksen tarinaa. Voit tarkastella kuvia täällä.

Pinterestiin ladattuihin kuviin kannattaa aina lisätä osoite verkkosivustolle tai nettikauppaan, jolloin kuvan tuotteesta kiinnostunut voi suoraan klikata sen ostopaikkaan. Pinterest ja Instagram ovatkin nousussa kun puhutaan verkkoliikenteen lähteistä! Pinterest synnyttää vahvoja mielikuvia ja tunnetta ja se voikin auttaa konkreettisen myynnin lisäksi myös brändimielikuvien vahvistamisessa.

Kun ollaan tekemisissä kuvien kanssa, on syytä pitää mielessä yksi tärkeä asia, tekijänoikeudet. Toisen kuvan käyttäminen ilman lupaa on aina tekijänoikeusrikkomus. Sinulla tulee siis olla lupa materiaaliin jota julkaiset, joten paras tapa onkin tuottaa kuvat joko itse tai ostaa sisältö luotettavalta kumppanilta.

Visuaalinen markkinointi on siis selkeästi kasvussa, eikä ihme, onhan kuvaa ja videota huomattavasti helpompi ja nopeampi seurata kuin tekstiä. Kuvaan myös kiinnitetään helpommin huomiota ja usein niitä kommentoidaan ja jaetaan tekstejä useammin. Visuaalisten some-muotojen lisäksi myös Facebookiin ja Twitteriin onkin enenevässä määrin alkanut ilmestymään kuvamuotoisia päivityksiä.

Osaatko sinä jo hyödyntää kuvia yrityksesi markkinoinnissa? Me Markkinointipäälliköllä autamme myös mielellämme alkuun.

The post Instagram ja Pinterest – tarinankerrontaa kuvien avulla appeared first on ElielViestintä.

]]>
Twitter – teräviä mielipiteitä ja ajankohtaisia ilmiöitä http://elielviestinta.fi/twitter-teravia-mielipiteita-ja-ajankohtaisia-ilmioita/ Tue, 01 Jul 2014 11:20:58 +0000 http://markkinointipaallikko.com/?p=724 Siinä missä Facebook on verkosto, jonka avulla ollaan yhteydessä lähinnä kavereihin ja tuttuihin, Twitterissä halutaan kuulla mitä mielipidevaikuttajilla ja vallanpitäjillä on sanottavana. Kun Facebookissa jaetaan kuulumisia omasta elämästä, Twitterissä jaetaan uutisia, ajankohtaisia ilmiöitä ja mielipiteitä yhteiskunnallisista asioista. Monilla vaikutusvaltaisilla ihmisillä, kuten valtion päämiehillä tai paavilla, on omat Twitter-tilinsä. Mikä Twitter sitten oikeastaan on? Kyseessä on […]

The post Twitter – teräviä mielipiteitä ja ajankohtaisia ilmiöitä appeared first on ElielViestintä.

]]>
Siinä missä Facebook on verkosto, jonka avulla ollaan yhteydessä lähinnä kavereihin ja tuttuihin, Twitterissä halutaan kuulla mitä mielipidevaikuttajilla ja vallanpitäjillä on sanottavana. Kun Facebookissa jaetaan kuulumisia omasta elämästä, Twitterissä jaetaan uutisia, ajankohtaisia ilmiöitä ja mielipiteitä yhteiskunnallisista asioista. Monilla vaikutusvaltaisilla ihmisillä, kuten valtion päämiehillä tai paavilla, on omat Twitter-tilinsä.

Mikä Twitter sitten oikeastaan on? Kyseessä on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jossa rekisteröityneet käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa kirjoittamia twiittejä, eli korkeintaan 140 merkin pituisia lyhyitä viestejä.

Entä miten Twitter liittyy yrityksen markkinointiin ja mainontaan? Miten Twitteriä voi hyödyntää tässä suhteessa? Twitterin aktiivisuus, avoimuus ja jakamiseen sekä vuorovaikutukseen keskittyvä toiminta tekevät siitä aivan omanlaisensa viestintävälineen. Twitteriä voi loppupeleissä käyttää moniin eri tarkoituksiin, mutta palvelun toiminnan ymmärtämiseen ja oman käyttötavan löytämiseen kannattaa panostaa hieman aikaa ja vaivaa.

Aloitettaessa kannattaa ensinnäkin panostaa omaan profiiliin. Lisää profiiliin valokuva, esimerkiksi yrityksesi logo. Myös lyhyeen esittelytekstiin kannattaa panostaa, sillä se kertoo muille, kannattaako profiiliasi alkaa seuraamaan. Keskeisin ”sääntö” Twitterissä on hyvän sisällön jakaminen. Kun autat ja olet hyödyksi seuraajillesi jakamalla mielenkiintoisia, ajankohtaisia tai hauskoja asioita, olet kiinnostava seurattava. Muista siis jo aiemmasta Facebookia käsitelleestä blogitekstistä tuttu sana, lisäarvo.

Kerää profiiliisi rohkeasti myös seurattavia ja katso ketä muut seuraavat. Ota oppia kokeneemmilta twiittaajilta. Osallistu itsekin aktiivisesti keskusteluihin ja mainitse muita käyttäjiä twiiteissäsi sekä retwiittaa (eli uudelleentwiittaa) kiinnostavia viestejä. Tavoittele myös omille twiiteillesi retwiittauksia, sillä silloin twiittisi tavoittavat suuremman määrän ihmisiä.

Yksi Twitterin tunnusmerkeistä on hashtagien käyttö, eli aihetunnisteet, joiden edessä on risuaita, #. Hashtagien avulla voi saada omille twiiteilleen helposti lisänäkyvyyttä. Hashtagit ovat myös nopea tapa luoda esimerkiksi tapahtumalle taustakanava (#mmfutis), jonka avulla samasta asiasta kiinnostuneet ihmiset voivat seurata aiheeseen liittyviä twiittejä.

Twitterissä ei vielä ole samanlaista maksetun mainonnan kulttuuria kuin Facebookissa, mutta jotain Twitterissäkin voi jo tehdä enemmän, kuin pelkästään twiitata. Tässä muutamia esimerkkejä Twitter-mainonnasta:

 

– Mainostetut twiitit = mainostwiitit näkyvät käyttäjien hakutuloksissa, kun he hakevat Twitteristä hakusanoja, joita olet käyttänyt omassa twiitissäsi

– Mainostrendit = Twitterissä on hyvin esillä sen hetken kuumimmat trendit. Näiden trendien seassa voit mainostaa omaa trendiäsi tai hashtagiasi

– Mainostetut tilit = mainostetut tilit ovat näkyvästi esillä kohdassa, jossa käyttäjille suositellaan uusia seurattavia

 

Alkuun pääset kuitenkin vain liittymällä Twitteriin. Kokeile, saatat yllättyä.

The post Twitter – teräviä mielipiteitä ja ajankohtaisia ilmiöitä appeared first on ElielViestintä.

]]>
Facebook – näkyvyyttä lisäarvolla ja tunteilla http://elielviestinta.fi/facebook-nakyvyytta-lisaarvolla-ja-tunteilla/ Tue, 24 Jun 2014 17:03:00 +0000 http://markkinointipaallikko.com/?p=713 Yksi suosituimmista ja tunnetuimmista sosiaalisen median muodoista lienee Facebook, sivusto, johon ihmiset rekisteröityvät ollakseen helposti yhteydessä tuttaviinsa ja jakaakseen paloja omasta elämästään. Nykyään Facebook on kuitenkin pitkälti myös paljon muuta. Siellä missä on paljon ihmisiä, on myös potentiaalisia markkinointikanavia. Facebook-mainonta onkin yksi nopeimmin kasvavista mediamainonnan muodoista Suomessa. Kansainvälisesti Facebook tavoittaa jo yli miljardi ihmistä. Kun […]

The post Facebook – näkyvyyttä lisäarvolla ja tunteilla appeared first on ElielViestintä.

]]>
Yksi suosituimmista ja tunnetuimmista sosiaalisen median muodoista lienee Facebook, sivusto, johon ihmiset rekisteröityvät ollakseen helposti yhteydessä tuttaviinsa ja jakaakseen paloja omasta elämästään.

Nykyään Facebook on kuitenkin pitkälti myös paljon muuta. Siellä missä on paljon ihmisiä, on myös potentiaalisia markkinointikanavia. Facebook-mainonta onkin yksi nopeimmin kasvavista mediamainonnan muodoista Suomessa. Kansainvälisesti Facebook tavoittaa jo yli miljardi ihmistä.

Kun päätät luoda yrityksellesi Facebook-sivun, kannattaa sivun ulkonäköön panostaa heti. Yksilöllinen kansikuva ja yrityksen logo profiilikuvana erottavat sinut kilpailijoista. Kun sivu on perustettu, mitä seuraavaksi? Monet miettivät, mitä heillä on tarjottavana mahdollisille Facebook-tykkääjille. Mitä minun pitäisi kirjoittaa Facebookiin? Kuinka monta kertaa viikossa? Monesti Facebook ja muut mainostamiseen sopivat sosiaalisen median muodot nähdään pakkopullana, johon hupenee kallista työaikaa. Facebook on kuitenkin parhaimmillaan valtava mahdollisuus puhua suoraan (ja ilmaiseksi) potentiaalisille asiakkaille.

Mieti mitä haluat sanoa asiakkaillesi ja millä tavalla haluat sen tehdä. Muista kuitenkin yksi avainsana, lisäarvo. Myymällä vain omaa tuotettasi, saat tykkääjät katoamaan nopeasti. Mieti sen sijaan, millä tavoin voisit esimerkiksi auttaa asiakastasi tai tarjota tälle viihdykettä ja tunteita. Kuuntele, osallistu keskusteluun ja tuota lisäarvoa. Tämä kaikki voi olla aikaavievää, mutta maksaa itsensä varmasti moninkertaisena takaisin.

Jo edellisessä blogitekstissämme toimme esille sosiaaliseen mediaan vahvasti liittyvän viraali- eli suosittelumarkkinoinnin. Varsinkin Facebookissa tämä toimii erittäin tehokkaasti. Mielenkiintoisia, laadukkaita ja tunteitaherättäviä viestejä jaetaan vapaaehtoisesti eteenpäin ja yritys saa paitsi ilmaista mainosta, ehkä myös uusia tykkääjiä sivuilleen.

Vaikka Facebook onkin ilmaisuutensa vuoksi kaikin puolin kustannustehokas markkinointikanava, totuus on, että nykyään sivustosi tykkääjistä arviolta vain noin 16% näkee postauksesi. Tämä johtuu siitä, että Facebook on rajusti tiputtanut orgaanista näkyvyyttä ja haluaa suuremman siivun sivustonsa kautta liikkuvasta rahasta. Jos haluaa Facebookista suuremman hyödyn irti, onkin syytä hyödyntää maksettua Facebook-mainontaa. Tällaisen mainonnan tehokkuus perustuu ennen kaikkea kohdennettavuuteen käyttäjien kiinnostuksenkohteiden perusteella. Facebook-mainontaa on olemassa erilaista, tässä muutamia esimerkkejä:

 

– Perus Facebook-mainonta = tykkääjien keräys, kävijöiden ohjaus verkkosivustolle tai sovellukseen

– Facebook-postaukset ja niiden mainonta = tiedotteet, arvonnat

– Facebook-offerit ja niiden mainonta = alekupongit, tarjoukset

– Facebook-sovellukset = arvonnat, kilpailut, yhteydenottolomakkeet, tuotteiden esittelyt (tällaisten Facebook-sovellusten avulla voidaan esimerkiksi kartuttaa tehokkaasti yrityksen sähköpostirekisteriä)

 

Totuus on myös, että Facebook muuttuu koko ajan. Se mikä tänään pitää paikkaansa, voikin huomenna olla jo vanhaa tietoa. Jos siis Facebookia haluaa hyödyntää tehokkaammin, mainostajan on hallittava Facebookille ominaisten kerronnan keinojen lisäksi myös Facebook-mainostamisen sääntöjä. Tiesitkö, että esimerkiksi yrityksesi Facebook-kilpailuun osallistumisen ehtona ei saa olla sivustosi jakaminen eteenpäin? Sen sijaan esimerkiksi ”tykkää meistä Facebookissa ja osallistut kilpailuun”-tyyppiset ratkaisut ovat sallittuja. Ole perillä Facebookin säännöistä, niin vältyt noloilta tilanteilta.

 

The post Facebook – näkyvyyttä lisäarvolla ja tunteilla appeared first on ElielViestintä.

]]>